Hvem skal modtage ESG-prisen 2024?

3. september 2024

Kender du en virksomhed, der har udvist initiativ og handlekraft i forhold til ESG og gjort en særlig indsats? Så er det nu, du skal indstille virksomheden til årets ESG-pris, som uddeles til ESG-konferencen i Herning den 7. november.

For andet år i træk er Erhvervsrådet Herning/Ikast-Brande, Bæredygtig Herning og Vestjysk Bank gået sammen om at afholde ESG-konference for områdets lokale virksomheder.

Konferencen afholdes i år den 7. november, og et af højdepunkterne er uddelingen af ESG-prisen, som hylder de virksomheder, der går forrest og er med til at vise vejen for andre i omstillingen mod et mere bæredygtigt samfund. Sidste år gik prisen til HV-transport for deres dedikerede arbejde med at mindske virksomhedens CO2-aftryk og for at udvise et stort socialt ansvar.

- Det var med både stor stolthed og ydmyghed, at vi modtog ESG-prisen sidste år. Prisen har givet yderligere blod på tanden hos vores medarbejdere, men også hos direktionen, hvor vi sammen har igangsat flere nye ESG-indsatser. Rådgivningstimerne, som vi fik sammen med prisen, har vi brugt på bl.a. sparring til vores dobbelt væsentlighedsanalyse, så det har haft stor værdi for os, fortæller Simon Haubjerg Jørgensen, kommerciel direktør og medejer af HV-transport.

Indstilling til årets ESG-pris

Kender du en virksomhed, som fortjener at blive anerkendt for sit arbejde med ESG, så gå ind på Erhvervsrådets hjemmeside erhvervsraadet.dk/esg og skriv virksomhedens navn samt begrundelse for indstillingen senest den 30. september.

En jury udvælger tre nominerede blandt de indstillede virksomheder. Juryen består af:

  • Dorte West, borgmester i Herning Kommune
  • Ib Boye Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune
  • Rasmus Norup, Erhvervsdirektør i Erhvervsrådet
  • Thea Lyng Thomsen, direktør for Bæredygtig Herning
  • Jørgen Nissen, filialdirektør i Vestjysk Bank i Herning

Udover prisen modtager vinderen et gavekort på 25.000 kr. til rådgivningstimer hos Transition, som er et konsulenthus, der blandt andet rådgiver virksomheder inden for grøn omstilling samt bæredygtige og cirkulære løsninger.

Tilmelding til konferencen

Du kan læse programmet for konferencen og tilmelde dig på Erhvervsrådets hjemmeside erhvervsraadet.dk/events/esg.

Tilmeldingsfristen er den 24. oktober.

Om ESG-konferencen

I år stiller konferencen skarpt på, hvordan arbejdet med ESG helt konkret kan gribes an. Hvordan kommer man i gang med processen, hvordan driver man den, og hvad får man ud af indsatsen?

Formålet er at inspirere og motivere lokale virksomheder til at tage fat på ESG ved at sætte fokus på, hvordan man kan forene bæredygtighed med virksomhedens forretningsstrategi.